Академик Др Ернест Е. Траегер – Немачка

199

Изучавање инжењера техничке хемије на високој техничкој школи у Нимбергу (СР Немачка) од 1984г. до 1989г. После тога школовање хемије на универзитету у Бајројту (СР Немачка). Диплома хемије (магистрат) је савршио у 1995г. Дисертација у Грацу (Аустрија) и Ерлангену (СР Немачка).

Радио је као добровољац у пиварској лабораторији, дипломски рад инжењера је правио у институту за истраживање технологије и квалитета месних производа у Кулмбаху (СР Немачка). Постављење као шеф лабораторије за производњу средстава за летовање у [робенхаусену (СР Немачка).

Од 2000. године дошао за Србију гдје учио технологију дестилерије жестоких пића и прављење воћних дестилата. Развијао је поступак фракционирање код производње воћних дестилата као и нови процес добијања вињака од винских дестилата. Његов главни интерес је технологија жестоких пића и општа технологија намирница.

Он је дугогодишњи пријатељ господина професора др. Марка Тодоровића. Заједно су радили разне пројекте везане са технологијом намирница и пића.

Члан је српске академије иновационих наука од 2014. године.